Tradičně se wayusa připravuje povařením. Díky absenci tříslovin ji nelze ani dlouhým varem nebo louhováním tzv. přetáhnout, je stále chutná, i když nálev může být velmi tmavý a silný. Pokud se tak stane, lze ho snadno zředit. 

Ze 100g balení lze připravit 8-10 litrů čaje.


Příprava nápoje z drcených listů:

Do 1l vody vložte 4-5 polévkových lžic, zamíchejte a přiveďte k varu. Pro slabší nálev nechte jemně probublat na mírném ohni 3 min, pro silnější 5-10 minut, potom sceďte. Jednou uvařené listy lze ještě 2x převařit. Při přípravě dalších odvarů vždy přidejte 1-2 lžice čerstvých listů. Získáte tak nápoj plné chuti.


Příprava nápoje z celých listů:

Do 1l vody vložte 15-20 listů a přiveďte k varu. Pro slabší nálev nechte jemně probublat na mírném ohni 5-6 min, pro silnější více, potom sceďte. Jednou uvařené listy lze ještě 2x převařit. Při přípravě dalších odvarů vždy přidejte 5-10 čerstvých listů.